ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fotografcini
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2024 21:13
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
18 [0.34 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

lepistes :)

SON 10 MESAJI

Yerde Sabit Duran Lepistesler
[QUOTE=Orhan76]sera baktopur [/QUOTE]
bugün bizim buradaki petshop a uğradım bu ilacın tablet olanının kullanılmasını gerektiğini bunun ise dış parazite iyi geldiğini söyledi. ama söyle bir sorun varmış artık çok fazla bir üretimi olmadığı için türkiyeye girişi yokmuş ancak kendisi için özel olarak getirten birilerinden ancak bulabilirsin dedi. bu arada bugün itibari ile kalan erkelerden birini daha kaybettim tek dişi ve yavruları kaldı elimde..

Not 2: bu arada bu ilacı aldım kullandım ama faydasını göremediğimi bugün anlamış oldum. durumu daha iyi olan dişide artık yan yüzmeye başladı buda 2 güne ölecek anlamına geliyor maalesef.
Yerde Sabit Duran Lepistesler
Sanırım bu konuda başka fikri olan yok o zaman bu ilacı temin edip denemem lazım sanırım
Yerde Sabit Duran Lepistesler
[QUOTE=Orhan76]Balıklarınızda iç parazit olabilir, yem yemememe hareketsizlik gibi durumlar devam ediyorsa sera baktopur gibi ilaçlar kullanmanız icap edebilir[/QUOTE]

ayrı tank tamı yapmak lazım yoksa ana tank içinde mi yapmalıyım
Yerde Sabit Duran Lepistesler
Merhabalar

Tankta 2 çift lepistes vardı içine 2 aylık olan 10 tane yavruyu eklediğimden beri anaçlar yerde sabit şekilde bekler duruma geçtiler. 3-4 gün sonrada dişilerden biri öldü. şu anda erkekler sabit beklerken 3 gün önce yeni doğum yapan dişi başı yukarıda dik şekilde sabit duruyor ve gördüğüm kadar yemek yeme iştahıda kapandı. şuan onu ayrı bir kapa alıp diğer balıklardan ayırdım ama halen sabit duruyor ve yemek yemiyor. Bu konuda fikri olanlardan destek beklemekteyim.

Teşekkürler
Yeni Alınan Bitkiler


bu Willow Moss lar sirkeli suda çok mu beklemiş sarardılar. ölmüşler midir geri kurtulma ihtmalleri var mı sizce. Eledoa da biraz yumuşadı gibi bunlar kaç saat ışıkta kalmalı sizce[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243329/180320240238091.jpg[/IMG][EDIT]fotogrfcini,2024-03-18 02:38:30[/EDIT]
Yeni Alınan Bitkiler
[QUOTE=Ehtiyar]Iyi sabahlar artık,
Lepisteslerinizinde maaşallahı var.[:nazar:][/QUOTE]

çok teşekkürler denk gelirsek bir araya size yavrularından verebilirim besliyor musunuz bilmiyorum ama
Yeni Alınan Bitkiler
[QUOTE=bedirhaanklnc]Difüzör kullanmanızı tavsiye ederim çünkü co2 kabarcıklarını micro parçacıklara ayırdığı için suda çözünmesi çok daha kolay oluyor diğer türlü verim alacağınızı düşünmüyorum
kullandığım difüzörün linki
https://www.n11.com/urun/aquario-neo-co2-diffuser-normal-special-s-3697226?magaza=tutkuakvaryumm
İyi günler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243284/140320241119311.jpg[/IMG]

araya plastik musluk taksam yeterli olur mu yoksa metal olanları varmış onu mu kullanmak gerekir. birde ışığı hep aynı saatlerde mi vermek lazım
ürün güzelmiş listeme ekledim teşekkürler
Yeni Alınan Bitkiler
[QUOTE=Ehtiyar]Iyi sabahlar artık,
Eledoa bitkisi sudaki öncelikle nitrat olmak üzere potasyum ve diğer gübreleri öteki bitkilerden daha çabuk ve fazla kullanıyor o yüzden başka bitkilere yeterli gübre kalmıyor yeni tanklarda özellikle nitratın tüketilmesi açısından faydalı olsada zamanla diğer bitkilerin gelişimini yavaşlatabiliyor.
Ben ilk aydan sonra mayalı sistem kurdum inanın fark yarattı gelişim açısından budamalara ondan sonra başladım. Forumda dünya yazı var mayalı sistem dıy sistem diye okuyun gözünüzde büyütmeyin ama epey ayrıntılı yazılar var hiç dert etmeyin okurken zor yaparken kolay ,co2 ile birlikte gübrede verilmeli ama neyse oraya geldiğinizde yine yazışırız kolaylıklar dilerim.
Not:izmir değil izmitteyim.
Lepisteslerinizinde maaşallahı var.[:nazar:][/QUOTE]

Gece gece yanlış okumuşum kusura bakmayın :)
Mayalı Sistemi kurarken buradan kesinlikle yardım alacağım . mayalı sisteme "co2 diffuser" almak şart mı yoksa damlama için musluk taksak hortum ucuna yeterli gelir mi ki :)

Bu arada sirkeli suya koydum bakalım sonuç ne olacak ve nasıl anlayacağım akşama doğru durulayıp koysam yeterli olur sanırım[EDIT]fotogrfcini,2024-03-14 11:00:08[/EDIT]
Yeni Alınan Bitkiler
[QUOTE=Ömer t]
Merhaba ben riskli olduğunu düşündüğüm veya temizliğinden emin olmadığım bitkileri tanka koyarken bir kaba su koyup yarım çay bardağı elma sirkesi koyup 2-3 saat bekletip iyice bitkileri durulayıp öyle koyarım her türlü parazit salyangoz dan arınmış olur..[/QUOTE]

teşekkürler yarın dediğinizi deneyeceğim.

[QUOTE=Ehtiyar]Tekrar merhaba,
Açıkçası ben perhidrol kullanıyorum, böylesi durumlarda %3 konsantrasyon hazırlayıp yatırıyorum bitkileri veya taşları özellikle yosun konusunda çok etkili ama pratiğiniz yoksa size öneremem oksijenli suyun safı diyebilirim. Bununla birlikte tankimda hâlâ adi salyangoz varmı var ben dert etmiyorum istilacı deniyor fakat dört aydır bir istila göremedim döngüyede faydası var geçinip gidiyoruz. Ç.suyu yerine evet sirkede kullanabilirsiniz zayıf asittir süreyi uzun tutarsanız sonuç verebilir tahminim.
Eledoaya lepistes otuna hem bu paraları ver hemde ayıplı malzeme göndersinler, eledoaları tankımdan çıkarttım ben çok tüketici olduğu için.
Izmit d.dere tarafındayım yakınsanız sessiliflora repens(kırmızı gül),dev saz, chrismasmoss verebilirim buduyorum habire. [/QUOTE]

eledoaların tüketim konusu ne açıdan acaba merak ettim koymasam mı tankın içine tankım zaten çok büyük değil.

Ben istanbuldayım ilginiz için teşekkürler. izmir e gelirsem size bu hediyeler için mesaj atarım. bu arada tankta co2 desteği yok mayalı sistem kurmayı planlıyorum ama henüz kurmadım.
Yeni Alınan Bitkiler
[QUOTE=Ehtiyar]Elbette yazıcaksınız ki herkes oradan almaması gerektiğini bilsin satıcıda ifşa olduğunu bilsin.
Bu arada biraz çamaşır suyu bolca çeşme suyu karıştırıp yarım dk. kadar bekletip bol suyla durulayın belki faydası olur,gerçi adi salyangozların ve yumurtalarının yaşama azmi epey fazladır.
Kolay gelsin.[/QUOTE]

çamaşır suyu zarar vermez mi bitkilere
bu arada bol işkembeden sallamış olmamak için siparişe ait görseli de ekliyorum.. ve halen soruma kendileri yanıt vermemiş.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243329/140320240029381.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.