Karma Akvaryum Yemleme


Reber07Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2023
İl: Antalya
Mesaj: 14
Reber07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2023 21:30
Herkese merhaba, bitkili tankımda şu an 8 adet transgenetik tetra, 5 adet cüce gurami, 6 adet otocinclus affinis ve 2 adet bolivian ramirezi var. Ayrıca 4 adet elma salyangozu ve 4 adet nerite salyangozu var.

Bolivian ramirezileri alalı 5 gün olmuştur fakat yemleme konusunda sorun yaşıyorum. Sabah yem verdiğim zaman tetralar yemlerin çoğunu yiyor suyun üstünde cüce guramilerde biraz yiyebiliyor. Fakat ramireziler yem verdiğimin farkında değiller sanki. Diğer balıklar yukarı çıkıyor heyecanlı şekilde yem bekliyor fakat ramireziler oralı olmuyor. Aşağıya yemde fazla düşmüyor. Islatarak veriyorum dibe düşsün diye bu seferde dibe düşüyor ramireziler yine pek yemiyolar. Dibe düşen yemleri diğer balıklarda yemiyor. Otocincluslar ve salyangozlar için gece ışıkları kapattıktan sonra 1 adet dip yemi atıyorum. Sabah göremiyorum yemi hangi balıklar yedi ondan da emin olamıyorum. Problem yaşıyorum. Nasıl çözebilirim emin değilim.

Tam olarak şunu öğrenmek istiyorum. Akvaryumun farklı seviyelerinde yüzen balıklar için yemleme nasıl yapılmalıdır? Tüm türlerin yeme erişebileceği şekilde yemleme nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir