Ev yapımı yem tarifleri


Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 19:26
 Peki bu yaptığınız yem çok büyük parça halinde değil mi? Bunu nasıl küçük parçalara ayırcaz keserek mi ? emre35452010-03-17 19:26:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koca ustaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 126
koca ustaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 19:17
İster kesersiniz.İsterse donmuş yemi de rondodan geçirip yada rendeleyerek biraz daha ufalanmış haliyle verebilirsiniz. koca usta2010-04-01 19:18:28

Teşekkür Edenler: [T]185917,Halil1906[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ADNADNANÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 280
ADNADNANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 12:11
Lepisteslerde kullanılailir mi acaba bu tarif?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 16:12
[QUOTE=adnadnan]Lepisteslerde kullanılailir mi acaba bu tarif?[/QUOTE]
Lepisteslerde sorunsuz kullanılıyor ama küçük parçalar halinde atmanız lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2010 23:58
 Benim yaptığım yem

 

 Öncelikle balıkların kırmızı etle beslenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tatlı su ortamında yaşıyan hiç bir canlı kırmızı et tüketmiyor. Tabiki satın aldığımız yemler canlının yaşadığı ortamdaki organik atıklardan elde ediliyordur. Yada insan tüketimine uygun olmayan gıda artıklarından ve bu ürünler kadar balığın ihtyacını karşılayabilecek yada aşmıcak bir yem üretmek kolay mümkün olmaz ev şartlarında. Balık yemleri kurutulmuş , yağ gibi soğuk ortamda bulunmadıkça kolaylıkla bozulacak besinlerden arındırılmış ve uzun süre bozulmaması için içerisine koruyucu maddeler konuyor.Bu koruyucu maddeler hem zamanla balıklara hemde su kimyasına zarar veriyor diye düşündüğüm için bu yöntemi tercih ediyorum.

 Anlatıcak detaylı bir şey yok oldukça basit.
 
 Sebze olarak 
                         Bezelye 
                         Soya filizi
                         Havuç
                         Brokoli 
                         Mısır
                         Sarımsak ( yarım diş ) 
                         Kabak  

 Protein kayağı olarak

                                        Kalamar  
                                        Karides 
                                        Yağsız beyaz etli balık türleri 
                                                   

 Destek olarak B vitaminleri veya amino asitler olabilir .

 Sebzeleri ve protein kaynağı olarak sadece 1 çeşit protein kaynağını haşlıyoruz. 40-50 dk yeterli olmalı. Suyunu iyice süzüp kurutuyoruz. Blendera atıyoruz yaklaşık 40 dk tamamen bulamaç haline gelene kadar çeviriyoruz. Bundan sonra bulabildiğimiz en küçük buz kaplarına koyup buzluğa atıyoruz. Günde 1 defa yemlemek yukardaki büyüklükte bir yemle 20 karides 20 salyangoz 100+ balığı doyuruyor. Atar atmaz balıklar iştahla yiyor. Geri kalan parçalar karides salyangoz tarafından tüketiliyor. Akvaryuma koruyucu madde sokmamış , bezelyeden gelen magnezyum diğer sebzelerden gelen biotin ve vitaminler bitkilerin gelişimi için iyi olacağını düşünüyorum.
 
 
kijthae2010-06-06 00:00:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2010 06:12
 Son denenmemde yemi geliştirdim artık dağılmıyor suda buzu çözüldükten sonra şişiyor sadece 24 saatte 6 tetrazonum , diğer tankda 4 melek 50 tetra bitirebiliyorlar.

 malzeme

 Ispanak 
 sarımsak
 havuç
 soya filizi
 karides
 yağsız tavuk eti ( çok az ) 

 Hepsini haşlayıp suyunu süzüp blenderda tamamen parçalıyorum ,  buz kalıplarına koyup buzluğa  attıyorum. Rengi yemyeşil ve kalıp içinde homojen dağıldı.

 Kırmızı et balıkların diyetinde olmadığı için kullanmıyorum.Tavuk kullanırken bile en yağsız yerinden 2 parmak kullandım. İlave vitamin vs kullanmıyorum.

 
 
kijthae2010-09-24 06:15:06

Beğenenler: [T]213393,ihun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Max HorkheimerÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
Max HorkheimerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 01:38
Merhaba
Az önce bende bir tane yaptın içine;
-Havuç
-Kabak
-Salatalık
-Sarımsak
-Tavuk(çok az)


Malawi cikleti besliyorum daha haşlanırken bile attım az bişey balıklara afiyetle yediler valla (önemli olan sarımsak sakın sarımsağı unutmayın) 

İnş. sağlıklı bir plaka  yem olur :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uSTaWSÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 78
uSTaWSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 18:20
[QUOTE=Özen Günay]Bezelye, ıspanak ve havuç haşlanmış olarak ekleniyor karışıma değil mi?[/QUOTE]

EVET BU KARIŞIMI BEN DAHA ÖNCE BALIKLARIMA YAPMIŞTIM. BALIKLARI ÇOK ÇOK HIZLI BÜYÜTÜYOR.FAZLA VERİLDİĞİ TAKDİRDE SUYU BULANDIRABİLİYOR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 14:54
 
Oldukça zengin bir tarif vermek istiyorum. Bu ürünlerin bulunumaz dedikleriniz olursa özelden cevap verebilirim. Tek tek buraya yazmıyorum reklama girmesin.
 
Hayvansal:
Tavuk eti, Balık eti, Balık ciğeri, Karides, Kalamar, yengeç, midye, su piresi, artemia
 
Haşlanacak Sebzeler:
Ispanak, Havuç, Kabak, Brokoli, Patates, Kereviz sapı, Pancar, bezelye, soya filizi, kırmızı biber, yeşil biber, mantar
 
Yaş Sebzeler:
Salatalık, Marul, Sarımsak, ısırgan,
 
Meyveler/Kuruyemişler:
Elma, portakal, vişne, kivi, muz, mango, ananas, kuru üzüm, kestane, fındık, fıstık, kaju, antep, kayısı,
 
Unlar:
Balık unu, Mısır unu, Buğday unu, Prinç nişastası, Soya unu, Yonca Unu, Yumurta Unu, Sarımsak unu, Kalamar unu, Krill unu
 
Diğer katkılar / ilaveler:
Tuz, Jelatin, Toz Spirulina(%5-%10), Toz Astaksantin(%1-%2), tarçın demi, elinizde bulunan kullanmadığınız kuru yemler...
Bemiks Ampul, Vitamin Mineral Premiksi(A,E,D3,K,B1,B2,B6,B12,Kalsiyum, Demir, Çinko,Bakır, Kobalt,Selenyum,Folik Asit, Niasin, mangan, d-biotin, iyot, antioksidan)
 
Hazırlanışı:
Tüm sebze, meyve, kuruyemiş, ve hayvansal gıdalar güzelce yıkanır.
Yaş sebzeler küçük parçalar haline getirilir.
 
Haşlanacak tüm sebzeler pişme derecelerine göre zamanlanarak kaynayan suyun içerisine atılır, kapağı kapılmadan pişirilir. Erime kıvamına gelmeden çıkarılıp kabukları çöpleri vs. ayıklanıp, doğranır.
 
Hayvansal ürünler küçük parçalara bölünür, kaynayan suda kısık ateşte kapağı kapalı şekilde %30-40 pişirilir. Doğal renklerini fazla kaybetmeden ateşten alınır. (Su piresi ve artemia hariç)
 
Meyveler ince doğranır, Kuru yemişler ince çekilmiş hale getirilir.
 
Hayvansal gıdalar ayrı, bitkisel gıdalar ayrı şekilde rondoda ince şekilde kıyılır.
 
Oluşturlan karışımlar bitkisel ağırlıklı, hayvansal ağırlıklı ve karma şekilde ayrıldıktan sonra içlerine katkılar ve ilaveler eklenir. Rondoda tekrar harmanlanır.
Karışım eğer cıvık bırakılmak istenirse kilitli poşetlere ince tabakalar oluşturacak şekilde yayılır, buzluğa kaldırılır.
Karışım eğer hafif katı hale getirilecekse unlar ve toz madde oranı fazlalaştırılıp ince hamur şeklinde yayılır. Alüminyum folyo üzerine yayılarak öğlen güneşinde 1 saat kadar kurutulur. (Turbo fırında da kurutulabilir) Ardından kilitli poşetlere konulup buzluğa kaldırılır.
 
He riki karışıma 24 saat sonra çıkarılıp Bıçakla istenilen boyutta kesilerek  büyük saklama kaplarına doldurulabilir. Parçalara bölünen karşımın üzerine ılık suda eritilmiş Jelatin fıskıye ile püskürtülür. Yaş iken üzerine Sarımsak unu gibi bir karışım dökülerek yapışması önlenebilir.
 
Kullanılacağı zaman istenilen miktarlarda alınıp bir süre ortam sıcaklığında bekletilip canlılarınızı yemleyebilirsiniz.
 
Tek lokma halinde canlıların boylarına göre bir yemleme her zaman daha temiz bir tank demektir. El işçiliği ile hazırlanan iri parçalı bu yemler genelde iri boy ve damızlık canlılar için daha ideal bir yemleme oluşturur.
 

Beğenenler: [T]175439,turkbaytar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaan.b.Çevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 614
kaan.b.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 17:30
Umut abi tamda istediğim bilgileri vermişssiniz çok teşekkür ederim.
yaptığımız karışım suya attığımızda dağılırmı acaba ?
dağılmaması için ne yapmalıyız ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 21:53
Suda dağılmaması için yumurtanın beyazı, agar agar tozu ve jelatin gibi maddeler kullanılabilir.
 
Ayrıca daha az canlı bulunan tanklar için yem yapılırken, buz kalıpları yerine kullandığımız ilaçların boş jelatin kalıplarını kullanabiliriz. Yada bir poşet içerisinde ince olarak serip, donduktan sonra daha küçük parçalara kırabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 17:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2012 23:12
Merhaba. Henüz araştırma aşamasındayım -aklımda birkaç ufak soru kaldı- fakat aklımda birkaç çeşit sebze-meyveyi(aşırıya kaçmadan) karıştırıp yem yapmak. Fakat açıkcası çekiniyorum balık-karides vb. canlı katmaktan. Acaba bunun yerine, hayvansal yemlerden karışıma eklesem(örneğin elimde tetra discus yem var) sorun yaşar mıyım? cnk522012-05-29 19:26:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat35cemalÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 121
murat35cemalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2012 12:15
Gerçekten çok güzel bir paylaşım çok işime yaradı teşekkürler :)

Teşekkür Edenler: [T]197415,egehankizilhan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir