Chinese Mistery Snail (cipangopaludina Chinensis)


Kaan97Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2024
İl: Kocaeli
Mesaj: 3
Kaan97Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2024 21:20
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/060520242106441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/060520242119461.jpg[/IMG]

Merhaba, yakın zamanda Gölkay'a gittim. Orada yarasa kulak ve başlıkta bahsettiğim tür olan chinese mistery snail türüne rastladım. Doğadan alınan türleri akvaryuma koymanın sakıncalı olduğunun farkındayım ancak ilginç görüntüsüyle iyi bir pet olacağını düşündüm. (Doğaya zarar verme endişesi ile almayacaktım ancak araştırmalarım gösterdi ki bu arkadaşlar tüm dünyada işgalci tür.)

Çeşitli yabancı kaynaklarda bu türün çok iyi bir yosun yiyici olduğunu ve bitkilere zarar vermediğini okumama ve türün fazlasıyla yaygın olmasına rağmen akvaryum koşullarında bakımına dair hiç bir kaynağa rastlamadım. Bazı kaynaklarda ise bu canlıların çeşitli parazitler taşıma potansiyellerini gördüm endişelendim.

Bu türü akvaryumuma koymamın avantajı uzun zamandır bu foruma üye olmayı düşünüp aksiyon almazken, üye olmam için bahane yaratması oldu diyebilirim :D

Bu tür genel beslenme davranışı ve garip yapısıyla kusursuz bir akvaryum canlısı olmaya aday gibi duruyor, buna rağmen gerek yerel gerek global kaynaklarda hiç bir hobicinin türle ilgilenmediğini düşününce biraz endişelendim açıkçası. (Yoğun parazit taşıyor olabilir, ya da insanı etkileyen hastalıklar taşıyor olabilir endişeleri)

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok mutlu olurum.[EDIT]Kaanozenturk,2024-05-06 21:22:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 568
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2024 21:32
Bana daha çok kabuğu yosun vs ile kaplanmış viviparus viviparus gibi geldi. Common river snail şeklinde de geçer

Daha çok akvaryumdan ziyade pondlar için yosun yemek amaçlı tercih edilen bir tür. Epey büyük ve nispeten serin akvaryumlarda da bakılabilir ancak ufak tanklarda uzun solukta pek başarı beklemeyin yaşamıyorlar. Muhtemelen açlıktan diye düşünüyorum. Sürekli yüzeylerden besleniyorlar. Akvaryum ortamında sürekli beslenip hayatta kalması benim deneyimime göre biraz zor diyebilirim. Diğer birçok salyangoz türü gibi direkt olarak sebze yem vs peşinde koşmuyorlar. Tankın bir ucuna bile yiyecek koysanız, bir elma salyangoz direkt oraya yönelir. Bunlar pek ilgi alaka göstermiyor.

Dişiler genelde hafta bir bir iki adet yavru dünyaya getiriyor direkt canlı olarak. Dolayısıyla hızlı üreme potansiyeline sahip, ancak hayatta tutmak güç olabiliyor. Zaten doğal büyüme aracılığıyla neritelerdeki gibi hayvana sürekli kendiliginden de yem sağlayan büyük bir tankta bakmak zorken, her hafta nüfus artınca iş daha da zorlaşıyor. Genellikle benzer yapıda ancak daha gösterişli olan ve üremesi nispeten daha zor olan türler, renkli olmaları sebebiyle hobide daha çok tercih ediliyor. Japanese trapdoor snail, blueberry snail, white wizard snail gibi

Beğenenler: [T]245679,Kaanozenturk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]245679,Kaanozenturk[/T]
+1: [T]208569,BeyzPl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan97Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2024
İl: Kocaeli
Mesaj: 3
Kaan97Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2024 22:45
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Batuhan Bey.
İlk defa bir bitkili tanka sahibim ve bu sebeple türleri pek tanımıyorum. Google lens taramasıyla bulduğum en benzer tür olan Chinese Mistery Snail olduğunu varsayarak hata etmişim.
viviparus viviparus görsellerine baktım ve türün kesinlikle bu olduğunu fark ettim.
Ölmemesi için doğasına bırakacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir